Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Akcije "Srbija bez GMO - Marš protiv Monsanta"
 
 

Akcije "Srbija bez GMO - Marš protiv Monsanta"

Društvo pčelara Kragujevca i portal prviprvinaskali.com organizuju u Kragujevcu javni skup u pokretu "Srbija bez GMO - Marš protiv Monsanta" u Velikom parku u subotu 20. maja od 11 časova i 30 minuta.

 

Istog dana, Marš će biti organizovan i u Beogradu, kao i u još nekoliko stotina gradova širom sveta u okviru te planetarne akcije. Na javnom skupu biće izneti stavovi predstavnika domaće stručne javnosti:

prof. dr Miodraga Dimitrijevića - genetičara

prof. dr Miladina M. Ševarlića - agroekonomiste

prof. dr Tatjane Brankov-Papić - autora knjige o GMO "Hrana budućnosti ili bioterorizam"

Prateće aktivnosti:

dečja likovna radionica (Celus, Vrabac, Supermama) fotografisanje - ram "Srbija bez GMO" (Zoran Petrović, Nebojša Raus)

čitanje pesme o GMO Ljubivoja Ršumovića (učenici škole glume Nenada Vulevića)

prikupljanje priloga za izlečenje Teodore Vranješević.

Ovim povodom, organizujemo pres-konferenciju u prostorijama Društa pčelara (Save Kovačevića 2) u sredu 17. maja u 12 časova. Ispred organizatora, medijima će se obratiti kopredlagači Deklaracije o GMO na teritoriji Kragujevca, usvojene 2013. godine: Milutin Bata Petrović - predsednik Društva pčelara Kragujevca i zamenik predsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije Dejan Milošević - pokretač portala prviprvinaskali.com, nagrađenog za rad o GMO 2015.

Podršku Maršu u Kragujevcu i ove godine iskazuju brojne organizacije i ličnosti, što će biti predstavljeno na skupu 20. maja. Kragujevac je među 135 gradova i opština Srbije od ukupno 169 sa usvojenom Deklaracijom protiv GMO. Ispred svih lokalnih samouprava, krovna Deklaracija o GMO i proizvodima od GMO dostavljena je Skupštini Srbije 5. maja 2017. godine, sa predlogom da se uzme u pretres.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži