Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Mladići kao nosioci promena za rodno ravnopravno društvo bez nasilja – Budi muško
 
 

Mladići kao nosioci promena za rodno ravnopravno društvo bez nasilja – Budi muško

Mladići kao nosioci promena za rodno ravnopravno društvo bez nasilja – Budi muško Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade partneri su na projektu “Mladići kao nosioci promena za rodno ravnopravno društvo bez nasilja - Budi muško“ čiji je idejni tvorac Centar E8, a koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

 

Jedna od projektnih aktivnosti jeste i obuka/trening za mladiće uzrasta od 14 do 19 godina. Obuka se sprovodi i u saradnji sa srednjim školama u Kragujevcu, koje su uzele učešće u projektu i delegirale po 3 učenika koji će proći našu obuku. Trening se održava u prostorijama Kancelarije za mlade grada Kragujevca u periodu od 06. do 08. aprila.

Ovakvi treninzi predstavljaju interaktivne obuke korišćenjem metoda vršnjačke edukacije. Trening se sastoji od edukativnih radionica koje se bave temama: nasilja, rod i pola, rodne uloge, rodne ravnopravnosti, etiketiranje i slično. Iskusni treneri Centra E8 će voditi treninge, nakon čega će grupa učenika formirati “Budi muško“ klub na lokalu koji će osmišljati, planirati i realizovati javne akcije koje imaju za cilj dalje širenje i promovisanje naših osnovnih vrednosti, ideja i poruka o borbi protiv nasilja, rodnoj ravnopravnosti i zdravih stilova života.

This content has been locked. You can no longer post any comment.