Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo U Novom Sadu, prostitucija se preselila u kafiće
 
 

U Novom Sadu, prostitucija se preselila u kafiće

Prostitucija se sa novosadskih ulica proširila i u kafiće. U klubovima se sve češće dešava da devojke prilaze momcima i otvoreno im nude seks za novac.

Takav slučaj desio se i u jednom popularnom klubu, gde je devojka išla od stola do stola i nudila svoje „usluge.“

Prišla mi je veoma lepa, doterana, sređena devojka i počela neobavezno da ćaska sa mnom. U početku mi to nije bilo čudno, ali je onda počela da me zapitkuje da li bih išao sa njom i da li imam novca kod sebe. Odmah sam znao o čemu se radi. Samo sam joj se zahvalio i rekao da nisam zainteresovan za tako nešto“, priča Dejan Savin kojem se ovo desilo u jednom od popularnijih gradskih kafića.

Kako kaže, potom mu je prišao mladić koji je sedeo za susednim stolom koji mu je ispričao da je ta ista devojka prišla i njemu.

„Rekao mi je da je dolazila i kod njega sa istom pričom, otvoreno mu nudeći seksualne uluge za novac. Kada sam malo bolje pogledao video sam da za jednim stolom sedi čovek koji sve to posmatra i kod kojeg se ona kasnije vratila. Nema sumnje da je to njen makro koji motri na svaki njen korak i pazi s kim će otići“, kaže ovaj momak.

U klubu gde se slučaj dogodio nismo dobili komentar da li znaju šta se sve dešava, ali novosadski ugostitelji potvrđuju da devojke u klubovima nude svoje „usluge“, ali napominju da nemaju nikakve veze sa tim.

„To se dešava na ulici, pa kako da se ne dešava u kafićima i klubovima? Znamo da ima toga, ali mi kao vlasnici lokala teško možemo da im stanemo na put. Te devojke dođu u lokal kao gosti, naruče piće i ne znamo šta one dalje rade“, kaže Dragan Stanojević iz Udruženja ugostitelja Novog Sada.

U Omladini Jazasa, koja koordiniše rad novosadskog Svratišta za seksualne radnice, kažu da su dobro upoznati sa postojanjem klupske prostitucije u gradu.

„Osim ulične i visoke prostitucije, postoji i takozvana klupska prostitucija. Ona podrazumeva da se devojke u kafićima, klubovima, barovima nude za novac. Znamo da se to dešava i najčešće se time bave studentkinje ili čak i poslovne žene kojima je to dodatni izvor prihoda. One su svesne šta rade i u šta se upuštaju i mi do njih ne možemo dopreti“, kaže Darko Lazarević, potpredsednik Omladine Jazasa.

Uličnom prostitucijom se bavi oko 300 žena

U Svratište za seksualne radnice koje se nalazi na tajnoj lokaciji, dnevno dođe do 10 žena koje se bave uličnom prostitucijom. Ovo Svratište otvoreno je radnim danima od 16 do 20 sati, a žene tu mogu da se okupaju, operu odeću, kuvaju. Prema procenama, uličnom prostitucijom u Novom Sadu bavi se oko 300 žena, a nemoguće je proceniti koliko njih se još bavi i klupskom i visokom prostitucijom.

Izvor:24sata

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži