Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Kragujevac ostao bez teretane na otvorenom
 
 

Kragujevac ostao bez teretane na otvorenom

Od šumadijsko-pomoravskih gradova i opština, na „Koka-kolinom“ konkursu teretane su dobili Lapovo, Batočina i Svilajnac.

U godini u kojoj obeležava 45 godina poslovanja u Srbiji, kompanija „Koka kola“ sprovela je konkurs u kojem su se gradovi i opštine takmičili za teretane na otvorenom.

U dvomesečnom glasanju za izbor opština u kojima će biti teretane na otvorenom učestvovalo je 1,7 miliona građana. Glasanje je organizovano preko veba, a opštine su bile podeljene u tri kategorije – male, srednje i velike.

U kategoriji u kojoj se takmičio i Kragujevac, bilo je 30 opština, od kojih je teretane na otvorenom dobilo njih 15 – Zaječar, Kikinda, Sombor, Lazarevac, Bačka Palanka, Pančevo, Loznica, Novi Pazar, Valjevo, Bor, Zrenjanin, Obrenovac, Užice, Pirot i Leskovac.

U ovim opštinama za teretane je glasalo između 31.087 građana u Leskovcu i čak 46.528 u Zaječaru. Za to vreme, Kragujevac je prikupio tek 5.600 glasova građana i zauzeo neslavno 25. mesto.

Inače, projekat izgradnje teretana pokrenut je u saradnji s Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) i uz podršku ministarstava regionalnog razvoja i lokalne samouprave i omladine i sporta. Kako se navodi na sajtu kompanije, namera „Kola-kole“ bila je da se u 45 „aktivnih zona“ u Srbiji vežbanje učini dostupnim svima, čime se podiže kvalitet života građana.

Prvih 10 teretana na otvorenom biće postavljeno do kraja ove, a 35 do maja sledeće godine.

Izvor:Šumadijapress

This content has been locked. You can no longer post any comment.