Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Pored ''Jure'' u fabrici “Mita” ne može se tek tako u toalet
 
 

Pored ''Jure'' u fabrici “Mita” ne može se tek tako u toalet

Nakon kragujevačke “Jure” za koju se pričalo da zaposleni rade u pelenama, sada jedna leskovačka firma ima sličan problem sa odlaskom radnika u tolaet. U fabrici “Mita” prema rečima bivšeg zaposlenog, radnici se upisuju u svesku kada idu u toalet.

 

U WC mogu samo kada imaju pauzu, a u slučaju češće potrebe moraju pribaviti lekarsko uverenje. “Zbog nepoštovanja dogovora o korišćenju WC doneta je sledeća odluka: Zabranjuje se korišćenje WC mimo pauza, osim u slučajevima krajnje nužde. Radnik koji ima potrebu da češće ide u toalet mora dostaviti lekarsko uverenje o svom zdravstvenom stanju. Vršiće se konstantni nadzor putem kamera i ako se utvrdi da neko zluopotrebljava svoja prava o korišćenju toaleta, biće najstrože sankcionisan”, navodno piše u uredbi koju je doneo vlasnik firme. Bivši radnik pomenute firme kaže za “Kurir” da je ova uredba doneta na početku ove godine i da je i dalje na snazi.

“Strogo se kontroliše ko koliko puta ide u WC, sada radnici moraju da se upisuju u svesku kada odlaze da vrše nuždu. Vodi se evidencija odlazaka i mora da se upiše vreme kada je radnik bio i koliko se zadržao. Sve što je više od dva puta puta se prebacuje radnicima, skreće im se pažnja, budu pozvani na razgovore kod šefova I vlasnika firme.

Kažu: “Što si bio? Gubiš vreme, ne možeš da radiš”…kaže izvor lista “Kurir.” On dodaje da je jedno vreme čak bila praksa da radnici idu službenim biciklom do toaleta, koji se nalazi na sredini fabričkog kruga.

foto: Tportal.hr

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži