Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Sindikat ZO: Nacrt zakona u suprotnosti sa interesima fabrike, zaposlenih i Grada Kragujevca
 
 

Sindikat ZO: Nacrt zakona u suprotnosti sa interesima fabrike, zaposlenih i Grada Kragujevca

Odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje, na sednici održanoj 20. aprila 2018. godine, doneo je odluku o stupanju u štrajk upozorenja s obzirom na to da nisu ispunjeni zahtevi Skupštine Sindikalne organizacije Zastava oružje od 15.01.2018. godine a koji se odnose na izuzimanje fabrike Zastava oružje AD iz postupka privatizacije dela kapitala, pokretanja pitanja odgovornosti protiv lica odgovornih za stanje u kome se fabrika nalazi, neispunjavanja zahteva da se radnici fabrike Zastava oružje AD izuzmu od daljeg umanjenja zarada od 10%, kao i neispunjavanja zahteva za odobravanje sredstava za poboljšanje uslova rada.

 

Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme koji podrazumeva prodaju dela kapitala i fabrike Zastava oružje AD je uvršten je u dnevni red sednice Skupštine Republike Srbije čiji je početak zakazan za utorak, 24.04.2018. godine. U Nacrt zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme nisu ugrađene primedbe našeg Sindikata koje se odnose na izuzimanje fabrike koja ove godine proslavlja 165 godina postojanja i koja je preživela sva društvena uređenja i uvek bila u državnom vlasništvu, i u Sindikatu smatraju da je ovaj predloženi Nacrt zakona u suprotnosti sa interesima fabrike, zaposlenih i Grada Kragujevca. Štrajk će se organizovati u ponedeljak, 23. aprila 2018. godine od 12 do 13 časova jednosatnom obustavom rada gde će radnici fabrike štrajkovati u poslovnom prostoru ispred Upravne zgrade Zastava oružje.

This content has been locked. You can no longer post any comment.