Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Ugledni filmski radnici o Samardžiću
 
 

Ugledni filmski radnici o Samardžiću

Od slavnog glumca i legende jugoslovenskog glumišta Ljubiše Samardžića koji je preminuo u 81. godini života, među prvima se na Tviteru oprostio dramski pisac Siniša Kovačević. On je napisao: „Smoki! Spavaj mirno, uz svog jedinca, dobra dušo. Čekaju te tamo u nebeskom bioskopu bolji od ovih koje ostavljaš. I filmovi i ljudi“.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti Ljubiše Samardžića. „Molim Vas da u ime Ministarstva kulture i informisanja i u moje lično ime primite izraze dubokog saučešća povodom smrti Vašeg supruga. Ljubiša Samardžić obeležio je veliku epohu domaće kinematografije.

Svoj glumački dar utkao je u mnoštvo velikih uloga, što ga je činilo jednim od najomiljenijih glumaca na ovim prostorima. Za sve što je učinio tokom bogate karijere, Ljubiši Samardžiću dugujemo jedno ogromno hvala. Ostaju njegovi filmovi i TV serije, da sećaju na veliko ime našeg glumista, jedinstveni šarm i lakoću igre“, navodi se u telegramu.

Nekadašnji direktor Jugoslovenske kinoteke i veliki poznavalac filmske umetnosti Radoslav Zelenović ističe da nas je napustio još jedan „reprezentativac“ prve postave Jugoslovenskog glumišta.

Video: radio Niagara

foto: Alo

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži