Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Policija nije „upala“ u Fondaciju „Dragica Nikolić“ radi istrage
 
 

Policija nije „upala“ u Fondaciju „Dragica Nikolić“ radi istrage

Povodom naslovne stranice i natpisa u dnevnom listu „Blic“ od 7. aprila 2017. godine, Fondacija „Dragica Nikolić“ izdala je sledeće saopštenje: „Izjavljujemo da policija, ili bilo koji drugi državni organ, NIKADA nije „upala“ u Fondaciju radi istrage i nikada nam nije zabranjeno raspolaganje sredstvima. U nastavku saopštenja pročitajte:

 

Fondacija „Dragica Nikolić“ obavlja humanitarnu delatnost i investira u bolju Srbiju prikupljajući donacije iz inostranstva. Izuzetak je načinjen za vreme katastrofalnih poplava 2014. godine, kada smo i u zemlji prikupljali pomoć za poplavljene. Naš rad je u potpunosti usklađen sa zakonom i transparentan, a spisak donatora je pre više meseci dostavljen Agenciji za borbu protiv korupcije na njen zahtev, iako taj zahtev nije bio u skladu sa zakonom. Na žalost, Agencija se nikada nije oglasila izveštajem u kome bi ocenila da li je u radu naše Fondacije bilo koruptivnih radnji.

Svaka prikupljena donacija je proknjižena, a knjiže se i svi računi i situacije za izvedene radove. Naše knjigovodstvo vodi ovlašćena firma, a svake godine angažujemo i revizorsku kuću, na šta nismo obavezni. Redovno predajemo Završni račun, a svoje poslovanje smo učinili dostupnim javnosti. Režijski troškovi Fondacije su minimalni i zanemarljivi i time se ponosimo. Do sada smo uložili više od 1.200.000.000 dinara u Srbiju, po projektima odobrenim od nadležnog organa Fondacije. Najvećim delom smo ulagali u nova porodilišta, čime smo obezbedili rađanje u uslovima dostojnim čoveka. Mi ćemo nastaviti i dalje, a oni koji pokušavaju da nas zaustave ovakvim bezočnim lažima kojima žele da smanje ugled Fondacije kod donatora neka se pogledaju u ogledalo i upitaju: ako već ništa nisu uradili za Srbiju, zašto im smetaju ljudi koji su bolji od njih i koji su svoj život posvetili cilju da se u Srbiji rađa i živi normalno, u uslovima koji su ravni onim u najrazvijenijim državama?

Uzgred, Fondacija je okončala izgradnju i opremanje „Kreativnog Velikog parka“ u Kragujevcu, na površini od 10.000 kvadratnih metara. Izgrađeni park je dobio upotrebnu dozvolu. Svečano i sa ponosom ćemo ga, zajedno sa donatorima i prijateljima Fondacije, otvoriti u utorak, 11. aprila 2017. godine. Takođe, u toku su završni radovi na izgradnji Centra za vantelesnu oplodnju u Kliničkom centru Kragujevac i zdravstvene stanice u Šumaricama, a uskoro ćemo otpočeti radove na rekonstrukciji porodilišta Opšte bolnice u Aleksincu“.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži