Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija
 
 

Srbija

Saradnja opština i NVO

Memorandum o primeni Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu u iznosu od 900.000 evra potpisan je danas u Beogradu. Memorandum su potpisali šef Operacija I Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bizel, predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Steliana Nadera i delegacije gradova i opština Šabac, Dimitrovgrad, Čačak, Kragujevac i Paraćin.

AMSS: Dobra prohodnost puteva u Srbiji

Vozače u Srbiji danas očekuju suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, bez vanrednih zastoja i prekida u saobraćaju, uz upozorenje na moguću maglu ili sumaglicu u jutarnjim časovima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kusturica: Milerovu trebalo pozvati na vojnu paradu ili u Kragujevac

Proslavljeni filmski reditelj Emir Kusturica, nakon nastupa književnice Herte Miler u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, poručio je da je organizator pogrešio kada ju je pozvao na Sajam knjiga, te da je trebalo da se dogovore sa nadležnima i pozovu je na vojnu paradu ili u Kragujevac, "gde bi morala da položi cveće i da ćuti".

Veliki školski čas – Igre brojeva

U znak sećanja na nevino stradale građane Кragujevca i ovog 21. oktobra u Šumaricama održan je Veliki školski čas i moleban kragujevačkim novomučenicima koji je, kraj spomenika streljanim đacima i profesorima, služio Episkop Šumadijski gospodin Jovan uz sasluženje sveštenstva Šumadijske eparhije.

Šabić: Organizatori proslave BIA duguju objašnjenje novinarima kojima nije omogućen ulazak

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da organizator obeležavanja dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA) duguje objašnjenje novinarima kojima nije omogućen ulazak na taj dogadjaj kao i javnosti.

Trivan: Prioritet prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavo je danas u Kragujevcu da je prvi prioritet tog ministarstva prerada otpadnih voda u Srbiji u koju treba da se uloži oko pet milijardi evra.

Trgovina ljudima je globalni fenomen koji pogađa sve zemlje

Trgovina ljudima je globalni fenomen koji pogađa sve zemlje – zemlje u političkoj i ekonomskoj tranziciji, nerazvijene zemlje i zemlje u razvoju, zemlje u ratu i postkonfliktne zemlje, koje se pojavljuju kao zemlje porekla i tranzita žrtava, kao i ekonomski razvijenije zemlje koje se pojavljuju kao zemlje destinacije.

Politika: Nema više overavanja zdravstvenih knjižica

Zahvaljujući digitalizaciji javne uprave privrednici više ne moraju da overavaju knjžice zaposlenih, već je dovoljno da im redovno uplaćuju zdravstveno osiguranje, piše list "Politika". Kako se dodaje, usluga je uvedena 1. oktobra, ali će njenu prednost privrednici iskusiti oko Nove godine.

Smena godišnjeg doba

Danas je u Kragujevcu oblačno sa 30% mogućnosti za padavinama. Vreme je već jesenje iako se leto završava 23. septembra kada počinje jesen.

Ugledni filmski radnici o Samardžiću

Od slavnog glumca i legende jugoslovenskog glumišta Ljubiše Samardžića koji je preminuo u 81. godini života, među prvima se na Tviteru oprostio dramski pisac Siniša Kovačević. On je napisao: „Smoki! Spavaj mirno, uz svog jedinca, dobra dušo. Čekaju te tamo u nebeskom bioskopu bolji od ovih koje ostavljaš. I filmovi i ljudi“.

Strana 1 od 37