Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Šumadijski okrug Raspisan Konkurs za izbor programskog sadržaja Univerzitetske galerije za 2019. godinu
 
 

Raspisan Konkurs za izbor programskog sadržaja Univerzitetske galerije za 2019. godinu

Umetnički savet Univerzitetske galerije u Kragujevcu raspisuje Konkurs za izbor Programskog sadržaja Univerzitetske galerije u Kragujevcu za period od 01. februara do 31. decembra 2019. godine u cilju organizovanja, promovisanja i predstavljanja:

 

 naučno-nastavnog, kulturnog i umetničkog stvaralaštva nastavnika, saradnika i studenata Univerziteta u Kragujevcu, i

 izložbi, književnih večeri, koncerata i drugih naučnih i umetničkih sadržaja afirmisanih nastavnika, naučnika i umetnika iz zemlje i inostranstva Programski sadržaji Univerzitetske galerije u Kragujevcu u kalendarskoj 2019. godini organizovaće se u okviru Univerzitetske galerije i Univerzitetske letnje scene.

Pravo učešća na Konkursu imaju, pojedinačno ili grupno, nastavnici, saradnici i studenti Univerziteta u Kragujevcu, kao i afirmisani naučnici i umetnici iz zemlje i inostranstva u navedenim oblastima.

Uz prijavu na Konkurs neophodno je dostaviti sledeću dokumentaciju:

- za muzičku umetnost:

1. biografija umetnika,

2. video/audio prilog sa jednog koncerta

3. program koncerta

4. fotografiju

5. uslovi

- za likovnu i primenjenu umetnost:

1. biografija umetnika,

2. katalog sa ranijih izložbi ili najmanje pet fotografija umetničkih dela

3. opis dela koja se izlažu

- za književnost i nauku

1. biografija,

2. bibliografija,

3. jedan primerak u štampanom ili elektronskom izdanju književnog/naučnog dela koje se prezentuje

Posebni uslovi prijave na Konkurs za studente Univerziteta u Kragujevcu:

- za muzičku umetnost:

1. biografija studenta,

2. video/audio prilog sa jednog koncerta,

- za likovnu i primenjenu umetnost:

1. biografija studenta,

2. najmanje tri fotografije radova koji se izlažu,

3. pismo preporuke profesora Univerziteta u Kragujevcu iz odgovarajuće uže umetničke oblasti o kvalifikacijama studenta i dozvola Katedre na kojoj student pohađa nastavu

- za književnu umetnost

1. biografija studenta,

2. jedan primerak književnog/naučnog rada koje se prezentuje u štampanom ili elektronskom izdanju

3. pismo preporuke profesora Univerziteta u Kragujevcu iz uže naučne odnosno umetničke oblasti iz koje se prezentuje rad o kvalifikacijama studenta i dozvola Katedre na kojoj student pohađa nastavu. Grupna prijava radi promovisanja i predstavljanja naučno-nastavnog, kulturnog i umetničkog stvaralaštva nastavnika, saradnika i studenata Univerziteta u Kragujevcu, kao i grupna prijava radi organizovanja izložbi, književnih večeri, koncerata i drugih naučnih i umetničkih sadržaja afirmisanih nastavnika, naučnika i umetnika iz zemlje i inostranstva, mora da sadrži sve nazive dela koja se izvode, odnosno opis radova koji se prezentuju uz elemente za svaku napred navedenu kategoriju za svakog od izlagača, odnosno izvođača, dela koja se prezentuju.

Konkurs je otvoren od 20. novembra do 20. decembra 2018. godine. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane. Prijavu na Konkurs i konkursnu dokumentaciju dostaviti lično ili poštom na adresu:

Univerzitet u Kragujevcu Jovana Cvijića b.b. 34 000 Kragujevac

Sa naznakom: UNIVERZITETSKA GALERIJA/KONKURS ili elektronskim putem na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom ZA KONKURS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži