Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Šumadijski okrug 49. MANIFESTACIJA “PROĐOH LEVAČ, PROĐOH ŠUMADIJU” BIĆE ODRŽANA KRAJEM JULA
 
 

49. MANIFESTACIJA “PROĐOH LEVAČ, PROĐOH ŠUMADIJU” BIĆE ODRŽANA KRAJEM JULA

U Kalenićkom Prnjavu od 26. do 29. jula 2018. godine biće održana 49. po redu najznačajnija kulturna manifestacija u opštini Rekovac, „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“.

 

Ovogodišnji program ove kulturne manifestacije izgleda ovako: – U četvrtak, 26. jula, u 18, 00 časova u porti crkve Sv. Romana u Rekovcu, uz bogat kulturno – umetnički program, održaće se Levačko poselo, a u osnovnoj školi u Kaleniću, u 19,00 časova zakazano je svečano otvaranje 26. po redu likovne kolonije „Kalenić 2018“,

U petak, 27. jula sa početkom u 20 časova, u Domu kulture u Rekovcu, održaće se 9. po redu takmičenje pevača amatera pod nazivom “Zlatni glas Sabora“. – Tadicionalno, centralni deo manifestacije, biće održan u subotu, 28. jula sa početkom u 18 časova, u porti manastira Kalenić, gde je organizovano svečano otvaranje Sabora uz prigodan scensko-muzički program, pod nazivom „Kalenić pamti“ , posvećen stogodišnjici od završetka Prvog svetskog rata. U programu učestvuju dramski umetnici Nebojša Dugalić, prof. dr Mića Živojinović, Momir Bradić, Bojan Veljović, Vesna Pavlović, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, vokalni solista Danica Krstić i folklorni ansambl „Tradicija“ iz Trstenika.

U nedelju 29. jula, posle Svete liturgije u manastiru Kalenić, koja počinje u 8 časova, posetioci levačkog sabora imaće prilike da probaju stara srpska jela koja su spremile članice udruženja žena „Zlatne ruke Levča” iz levačkog sela Sibnica i ” Levčanke” iz Velike Kruševice, slušaju zdravičare, prošetaju „Ulicom starih zanata”, kao i da vide dodelu nagrada u okviru manifestacije za izbor najlepšeg dvorišta Šumadije i Pomoravlja. U 13 časova na Letnjoj pozornici u nedelju 29. jula 2018. godine održaće se revijalni i takmičarski nastupi kulturno-umetničkih društava iz zemlje i inostranstva, etno pevačkih društava i takmičenja za najlepšu devojku sabora, najdužu pletenicu, najduži brk i najlepšu žensku i mušku narodnu nošnju.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Rekovac.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži