Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Šumadijski okrug Savet Univerziteta u Kragujevcu odlučio je u tri stava
 
 

Savet Univerziteta u Kragujevcu odlučio je u tri stava

Savet Univerziteta u Kragujevcu, na sednici održanoj 6. februara 2018. godine, razmatrajući dopis Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upućenog 29.01.2018. godine članovima Saveta Univerziteta, odlučio je:

 

1. I pored toga što u vezi sa upisom na doktorske akademske studije studenta Aleksandra Arsenijevića školske 2012/13. godine, nadležni inspekcijski organi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nisu do danas, 6. februara 2018. godine, dostavili ni Fakultetu medicinskih nauka, nad kojim je vršen nadzor, niti Univerzitetu u Kragujevcu, nad kojim nije vršen inspekcijski nadzor, zapisnik o izvršenom inspekcijskom nadzoru na Fakultetu, kao ni rešenje ili drugi akt inspekcije kojim se potkrepljuje primljeni dopis, Savet Univerziteta je, na osnovu uvida u kompletnu dokumentaciju, jednoglasno utvrdio da je student Aleksandar Arsenijević, nakon što je 31. oktobra 2012, godine završio prethodni nivo studija, upisao doktorske akademske studije 5. novembra 2012. godine, i na osnovu toga jednoglasno odlučio da ne poništi javnu ispravu Aleksandra Arsenijevića i na osnovu iste stečena nastavno-naučna zvanja, jer nisu ispunjeni uslovi propisani Zakonom koji je na snazi, kao i odredbama Zakona koje su važile u vreme upisa Aleksandra Arsenijevića na doktorske akademske studije.

2. Savet Univerziteta jednoglasno je odlučio da izrečenu prvostepenu Meru preporuke za razrešenje sa javne funkcije prof. dr Nebojše Arsenijevića, rektora Univerziteta u Kragujevcu, ne razmatra dok se Odluka po žalbi izjavljena Odboru Agencije za borbu protiv korupcije ne donese i dostavi Savetu kao nadležnom organu.

3. Savet Univerziteta je, sa jednim glasom protiv u 13 glasova za, odlučio da dopis Ministarstva prosvete, nauke i tenološkog razvoja upućenog 29.01.2018. godine članovima Saveta Univerziteta, u delu koji se odnosi na preporuku da Savet pokrene postupak pred Etičkom komisijom Univerziteta, uputi Etičkoj komisiji Fakulteta medicinskih nauka, kao nadležnom prvostepenom organu, u skladu sa odredbama Kodeksa o akademskom integritetu i profesionalnoj etici Univerziteta u Kragujevcu.

foto: arhiva

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži