Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Šumadijski okrug Palmina socijalna pomoć – marketing ili dobrobit građana?
 
 

Palmina socijalna pomoć – marketing ili dobrobit građana?

Dragan Marković Palma, prvi čovek Jagodine, po sopstvenom nahođenju deli socijalnu pomoć ugroženima podelio je javnost. Društvene mreže bruje da se radi o čistom političkom marketingu, dok Palma uverava da je sve za dobrobit garđana. Stotine građana Jagodine u redu za pomoć - socijalnu pomoć koju dodeljuje opština, iako ne izgleda tako.

 

Sam Marković kaže da je sve finansirano iz budžeta te da postoji kriterijum po kome se deli novac. "Kada jedno lice bolesno 2000, kada bračni par kupuje lekove 4000, tri deteta 9000, četvoro dece 12 000. Otkud taj novac? Mi smo jedini grad gde članovi građskog veća ne primaju plate. Članovi nadzornog odbora i načelnici ne primaju plate", navodi Marković. Marketinški stručnjak i profesor Vojislav Žanetić smatra da je snimak kako Dragan Marković Palma deli pomoć socijalno ugroženim građanima objavljen u medijima vredan jer ostavlja svedočanstvo o vremenu i o politici jednog doba. "Nije neuobičajeno da se izmeša TV i šou, spektakl i političko delovanje. Zna se da je politika pod velikim uticajem estrade i da se pretvrara u rijaliti. Imate Trampa za primer", ističe on.

Socijalna pomoć u Jagodini se deli već 13 godina, tačno koliko je Dragan Marković Palma predsednik opštine. Da li mu to i donosi glasove nikada nije precizno utvrđeno ali pohvalio nam se da se upravo vratio iz Paralije gde je, uz pomoć donatora, vodio preko 300 prosvetnih radnika, s kojima se i opuštao Palma poručuje - ko misli da je sve ovo politički marketing neka izvoli da uradi isto.

foto: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži