Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Da li ste znali? Saznajte u čemu je tajna savršeno skuvane kafe
 
 

Saznajte u čemu je tajna savršeno skuvane kafe

Omiljeni jutarnji napitak najukusniji je kada se skuva u tvrdoj vodi, jer ona podstiče otpuštanje aroma iz zrna kafe koje nam pružaju lep ukus.

 

 

Različite vrste soli kojima obiluje tvrda voda podstiču otpuštanje aroma iz zrna kafe, zbog čega ni najskuplja kafa ne bi bila tako ukusna ako se priprema u mekoj vodi.

Zaboravite luksuzne aparate za kafu, kupovinu najskupljih zrna ili specijalne tehnike mešanja, jer u dobrom ukusu omiljenog napitka najveću ulogu ima voda, pokazala je studija britanskog Univerziteta Bat.

U ovoj studiji, hemičar Kristofer Hendon je analizirao tačan sastav kafe koju je prethodno dao volonterima na testiranje. Čak i ako se koristi ista sorta i zrna, kafa može da ima potpuno drugačiji ukus ako se skuva u različitim vodama iz slavine, zaključili su naučnici.

Ono što najviše utiče na dobar ukus kafe je relativno tvrda voda, koja ima veći sadržaj jona magnezijuma i podstiče otpuštanje aroma iz zrna.

Izvor: Dnevno

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži