Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Karnevalska groznica trese Rio
 
 

Karnevalska groznica trese Rio

karneval rioBrazilska najstarija fabrika maski radi punom parom desetak dana uoči čuvenog karnevala u Riju, a najtraženije su maske gorila, klovnova i veštica. Kada je reč o izboru karnevalskih maski, ove godine političari nisu u modi, kaže Olga Gilbert, vlasnica fabrike Kondal koja se nalazi u Sao Gonsalu.

"Napravili smo nekoliko maski Gadafija, ali nisu bile tražene. A u Brazilu sada nije izborna godina. Zbog toga pravimo maske King Konga, veštica i klovnova i one se prodaju k'o alva," rekla je Gilbert. U punom kapacitetu fabrika proizvede više od 150.000 maski za karneval u Riju.

"Cele porodice ili grupe žele maske za 'blokos'" - besplatne žurke u četvrtima koje prethode karnevalu zakazanom za 19. i 20. februar, a najviše se traže maske klovna Pjeroa.

Fabrika Kondal koju je 1958. godine osnovao umetnik Armando Valjer proteklih godina prodala je oko 500.000 maski. Kada je Valjes umro 2007. godine, Gilbert je preuzela kontrolu nad fabrikom koja se diči sa više od 2.000 različitih dizajna maski za karneval.

Izvor: Vesti-online

This content has been locked. You can no longer post any comment.