Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Italija: Uz ležaljku dobijete masažu i kurs engleskog
 
 

Italija: Uz ležaljku dobijete masažu i kurs engleskog

more itaKriza je u toj meri pogodola Italiju da mnogi Italijani ove godine neće moći sebi da priušte letovanje. Kako bi spasili uložen novac zakupci plaža se dovijaju na razne načine, imeđu ostalog nudeći i šiacu masažu uz iznajmljenu ležaljku. Njihova muka zato će dobro doći turistima koji bi da letuju sa skromnim budžetom.

Sezona je u punom jeku, a očajni zakupci u Falkoneu kod Mesine prodaju koncesije i opremu, plažne barove, picerije, sladoledarnice, kabine, tuševe - sve što možete da zamislite na jednoj uređenoj plaži.

U Vijaregiu, letovalištu koje je do skoro bilo na glasu, nedeljom je ulaz na plažu i korišćenje opreme besplatno za sve one koji su tu već bili dan ranije, u subotu. Druga varijanta je popust za porodice. Oni koji su sami, ili sa društvom mogu da uštede ako uzmu suncobran i ležaljku dalje od obale - 25 evra su prva dva reda, 20 treći red, a 12 četvrti red .

U Đenovi je situacija izgleda najkritičnija, pa su uz suncobran ponudili i tečaj engleskog jezika gratis, ili šiacu masažu. U Ostiji, gde letuje veliki broj Rimljana, cene su pale za petinu, a plažne usluge se mogu plaćati i na rate. U Napulju su ponudili karticu koju možete da delite sa prijateljima i koristite popuste.

"Radimo kao Rajaner, prešli smo na ponudu lou kost", malo se šali, a malo jada Oreste Đanes čija porodica već treću generaciju ima koncesiju nad plažom u Viaregiu. I tvrdi da nikada nije bilo tako malo gostiju.

A situacija na plažama je komična. Kako bi uštedeli pod jedan suncobran se zbije i po pet Italijana. Uređeni delovi plaže gde se plaća korišćenje mobilijara uglavnom su prazni. Neuređeni delovi, ali besplatni, zato su krcati ljudi koji preskaču jedni druge.

Izvor: Vesti-online

This content has been locked. You can no longer post any comment.