Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Investicije Otvorena prva filijala Sberbanke u Srbiji
 
 

Otvorena prva filijala Sberbanke u Srbiji

Na Novom Beogradu danas je otvorena prva rebrendirana filijala najveće ruske banke - "Sberbanke" u Srbiji.

Predsednik "Sberbanke" u Srbiji Valerij Ovsjanikov rekao je da ta banka donosi novu filozofiju poslovanja u ovdašnjem bankarskom sektoru i da je njen cilj da postane lider na bankarskom tržištu Srbije.

"Nakon akvizicije ’Volksbanke’ u februaru prošle godine, pokrenuli smo značajan proces transformacije. Počinjemo sa ovom ekspoziturom koja je u potpunosti usklađena sa standardima Sberbanke, a u periodu pred nama planiramo da završimo proces rebrendiranja u svim ekspoziturama u Srbiji", naveo je on.

Ovsjanikov je naveo da je "Sberbank Srbija", u kombinaciji sa stručnošću i usmerenošću zaposlenih na klijente, jedinstven bankarski partner u građenju mostova ka preduzećima u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država.

"U 2012. godini smo podržali izvoz srpske robe (sektor poljoprivrede) u Rusiju i nastavićemo da pružamo sistemsku podršku izvoznicima i uvoznicima u Srbiji koji posluju sa Rusijom", poručio je on.

Kako je saopšteno iz "Sberbanke", otvaranje novobeogradske filijale presecanjem svečane vrpce ozvaničili su predsednik Upravnog odbora Sberbanke Evropa, Mark Arnold, i članovi Izvršnog odbora Sberbanke Srbija, Gordana Matić i Danilo Đurović.

Arnold je rekao da je "Sberbank Rusija" među vodećim bankama u Evropi i da je "Sberbank Srbija" deo jedne od najbrže rastućih finansijskih institucija u svetu.

On je dodao da je "Sberbanka" uz sve to, uključujući i 344 milijarda evra ukupnog kapitala, u stanju da servisira više od 107 miliona klijenata širom sveta, kako bi obogatili društvo u kojem radimo i dali doprinos izgradnji lokalnih ekonomija.
Izvor:Tanjug/Akter