Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Projekat „Aktivno do promene“ po prvi put u Kragujevcu
 
 

Projekat „Aktivno do promene“ po prvi put u Kragujevcu

Međunarodna studentska organizacija AIESEC u septembru ove godine po prvi put organizuje projekat „Aktivno do promene“, pod sloganom “Stvari se ne menjaju same, vi ih menjate”.

 

 

 

Učenici osnovnih škola iz Kragujevca, a kako je planirano i iz Kraljeva i Jagodine, imaće priliku da, u okviru radionica edukativnog karaktera o ekologiji i toleranciji; sportu i zdravoj ishrani; borbi protiv narkomanije, alkoholizma i maloletničke delikvencije, razviju svest o važnosti ovih tema, a kasnije će raditi na poboljšanju društvene svesti o navedenim pitanjima. Ovim povodom u našu zemlju stiglo je devet studenata iz različitih zemalja sveta (Ukrajina, Turska, Egipat, Poljska, Grčka, Tunis, Slovačka), koji će sa našim osnovcima razmenjivati mišljenja, iskustva i ideje o raznim pitanjima. Cilj ovog projekta je da osnovci prihvate i prenesu svojim vršnjacima ono što su naučili na radionicama, kako bi na taj način ostvarili pozitivan uticaj na društvo.

Projekat „Aktivno do promene“, koji će trajati tri nedelje, biće realizovan u vidu radionica. Radionice, u kojima će učestvovati oko tri stotine osnovaca, uzrasta od šestog do osmog razreda, će se održavati u septembarskom i oktobarskom terminu. Učenici iz Kragujevca će nakon predavanja biti raspoređeni u timove koji će, kroz radionice, raditi na osmišljavanju i ostvarivanju sopstvenih aktivnosti, koje će im omogućiti da shvate koliko je važna briga o životnom prostoru u kome provode vreme, kao i briga o sebi i ljudima koji ih okružuju.

Realizacija projekta i radionica u Kragujevcu biće započeta 17. septembra, a nakon toga iste će se organizovati u Kraljevu i Jagodini.

This content has been locked. You can no longer post any comment.