Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Koncert za pamćenje
 
 

Koncert za pamćenje

Zdravko-ColicVeličanstvenim nastupom na Ušću, Zdravko Čolić je proslavio četiri decenije karijere. Publika je od prve pesme, hita iz sedamdesetih „Sinoć nisi bila tu“, horski pevala sa zvezdom večeri dobro poznate pesme. Posle tri i po sata dobre svirke, fantastičan vatromet je označio kraj spektakla.

Posle brojnih evropskih i svetskih turneja, velikih koncerata na stadionima i u najvećim koncertnim prostorima, Zdravko Čolić je nastupio na Ušću u Beogradu.

Sjajnu podršku Čoliću pred oko 100.000 gledalaca (procena policije na terenu), na bini je davao bend sastavljen od vrhunskih muzičara, simfonijski orkestar, kao i četiri prateća vokala i atraktivne igračice.

Ipak, tri i po sata je bilo malo da najveća muzička zvezda sa ovih prostora izvede sve pesme koje su ostavile traga u karijeri dugoj nešto više od četiri decenije.

Koncert je u 21.28 otvorila pesma Kemala Montena Sinoć nisi bila tu, koja je 1972. godine, nakon pobede na festivalu „Vaš šlager sezone" u Sarajevu, postala Čolin prvi hit.

Nizale su se numere koje je publika horski pevala sa Zdravkom Produži dalje, Živiš u oblacima mala, Čija je ono zvjezda, Pisaću joj pisma duga, E, draga, draga, Ljubavnici, Jedna zima s Kristinom, Kada pogledaš me preko ramena, Jedina, Malo pojačaj radio...

I kada se nekoliko minuta pred ponoć učinilo da je zabavi došao kraj, na red su došle pesme Pusti, pusti modu, Merak, Mađarica, Ruška, Čaje Šukarije.

Vidno raspoložena publika nije htela da pusti Čolu da ide pa je usledio prvi bis i Zvao sam je Emili, Svadbarskim sokakom, Kao moja mati.

Kada se i drugi put vratio na scenu, Zdravko je najpre u znak zahvalnosti otpevao deo pesme Beograde, Beograde, a, kako je i sam pevač rekao, koncert nije mogao da se završi bez legendarnih kompozicija Kornelija Kovača April u Beogradu i Ti si mi u krvi.

Najavljen kao događaj za pamćenje, koncert na Ušću opravdao je očekivanja, ne samo zahvaljujući atmosferi i dobrim, kvalitetno izvedenim pesmama ili vatrometu koji je označio kraj druženja.

Dragoljub Đuričić sa grupom perkusionista nastupio je kao gost, a u samoj završnici koncerta Kornelije Kovač se pridružio izvođačima.

Radio-televizija Srbije je na svom Prvom programu direktno prenosila koncert Zdravka Čolića na Ušću.

Impozantna bina

Bina površine 10 ari, visine 15 metara, a težine oko 60 tona, na kojoj je radio tim od 200 ljudi, izgledala je impozantno čemu je doprinela interesantna scenografija i odlično osvetljenje.

Da bi vizuelni efekat bio atraktivniji, montirani su led ekrani ukupne površine 400 metara kvadratnih na kojima su se smenjivali snimci sa bine i prateći video materijal.

Izvor: RTS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži