Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Još jedno slavlje u četvrtak!
 
 

Još jedno slavlje u četvrtak!

NOVA-GODINAZa pravoslavnu Novu godinu u Nišu nastupa Momčilo Bajagić, u Zaječaru Marija Šerifović, u Prokuplju Goca Tržan. Trubači u Čačku, Vranju i na Zlatiboru. U četvrtak veče će na trgovima mnogih gradova Srbije, mahom južno od Save i Dunava, biti organizovan doček pravoslavne Nove godine. Neki gradovi poput Niša, gde će nastupiti Momčilo Bajagić Bajaga, svečanije organizuju slavlje 13. januara nego 31. decembra. Ipak, mnogi poput Kragujevca štede i priređuju manje spektakularna slavlja. Drugi su, poput Pirota, odustali od dočeka na trgu jer ne mogu sa priušte dva velika slavlja u roku od dve nedelje.

U Nišu će Momčilo Bajagić Bajaga nastupiti u parku Sveti Sava. Biljana Stanojević, portparol opštine Medijana koja je organizator proslave pravoslavne Nove godine, kaže da bi program trebalo da počne oko 21.30, kada će zasvirati niški orkestar „Đuvegije".

Slavlje u Čačku posle nekoliko godina pauze

- Bajaga će na scenu izaći oko 23 časa. U ponoć će građanima Novu godinu čestitati predsednik opštine Dragoslav Ćirković, nakon čega sledi vatromet. Bajaga će nastaviti nastup i nakon ponoći, a program će okončati trubači - kazala je Stanojevićeva.

Džej Ramadanovski u „Akteru" na Zlatiboru

U zlatiborskim hotelima i restoranima 13. januara biće organizovan doček, a cene će biti niže za 10 do 15 posto u nego 31. decembra. U hotelu „Mona" svečana večera i muzika za goste hotela su besplatni, dok za ostale koštaju 2.500 dinara. U hotelu „Palisad" nastupiće trubač Dejan Petrović i „Big bend" i „Magla bend", a cena rezervacije u koju je uključen aperitiv je 1.000 dinara. U lokalu „Akter" nastupiće Džej Ramadanovski, a ulaznica će koštati 1.000 dinara. U većini lokala na Zlatiboru ulaz će biti besplatan.

Na zaječarskom trgu pevaće Marija Šerifović i „grandovac" Nebojša Vojvodić. Za sve Zaječarce, koji odluče da ovu noć provedu na trgu, obezbeđeni su besplatni čajevi, kuvana rakija i kuvano vino.

Proslavu pravoslavne Nove godine u Prokuplju obeležiće gostovanje Goce Tržan i Milana Topalovića Topalka. Oni će održati koncert na gradskom trgu nakon nastupa kulturnoumetničkog društva „Abrašević" iz Prokuplja, koji počinje u 21 sat.

Čačane će zabavljati trubački orkestar Dejana Lazarevića iz Požege. Višestruki pobednici Sabora trubača u Guči će na gradskom trgu u Čačku zasvirati oko 23 časa, a program se završava pola sata posle ponoći. Ovo je posle nekoliko godina pauze prva novogodišnja proslava na rekonstruisanom gradskom trgu. Proslava Srpske Nove godine na trgu u Čačku košta 400.000 dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.Proslave pravoslavnu Nove godine na trgovima u Šumadiji ove 2011. gotovo da neće biti. Samo je u Kragujevcu organizovan koncert, ali daleko skromnije nego ranijih godina. Na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, biće održan koncert grupe „Čipi i industrija", koji počinje u 21 sat.

U Vršcu očekuju dobru posetu

Opština Vršac u saradnji sa Turističkom organizacijom Vršca, i ove godine organizuje doček pravoslavne Nove godine na gradskom trgu. Očekuje se veći broj građana u odnosu na 31. decembar, kada je zbog izuzetno hladnog vremena mali broj Vrščana Novu godinu dočekao na ulici.

Jelena Broćić u Kosovskoj Mitrovici

Pravoslavna Nova godina biće tradicionalno dočekana u Kosovskoj Mitrovici na platou ispred Tehničke škole u centru severne Mitrovice. Predsednik opštine Krstimir Pantić Mitrovčanin kazao je da je za dobro raspoloženje zadužena Jelena Broćić sa svojim orkestrom. Biće priređen i veliki vatromet.

- Kompletna organizacija, rasveta i ozvučenje je dogovoreno sa Jelenom, a na opštini je da sve to isfinansira - kaže Pantić.

Prema odluci opštinskog veća, za organizaciju dočeka Nove godine i Svetosavskog bala biće izdvojeno oko 700.000 dinara.

- Građane koji se odluče da Novu godinu dočekaju na trgu zabavljaće trubači i tamburaši, a služiće se kuvano vino, rakija i čaj, naravno besplatno - rekao je Vladimir Bajić, član opštinskog veća zadužen za turizam.

Za doček pravoslavne Nove godine rukovodstvo Vranja odlučilo je da angažuje lokalne izvođače. Tako da će u noći između 13. i 14. januara Vranjanci moći na trgu Staniše Stošića da uživaju uz Branimira Stošića Kaceta, pevača narodnih izvornih pesama. Nastupiće i lokalni bend „Infuzija", a kao vrhunac večeri najavljuju se pobednici Guče, trubački orkestar Bakije Bakića koji predvodi Ekrem Mamutović.Turistička organizacija „Zlatibor" i opština Čajetina za 13. januar na Kraljevom trgu na Zlatiboru organizuju nastup trubačkog orkestra Dejana Jevđića i Ljubovija Dikovića. U zlatiborskom selu Jablanica tradicionalno će se dočekati Srpska nova godina po starim običajima. U 18 časova počeće bogosluženje, oko 19 časova će se ložiti ostaci božićnog badnjaka i Božić Bata će podeliti paketiće deci, a potom sledi kulturnoumetnički program uz nastup trubačkog orkestra Miladina Jovanovića. Za sve goste besplatno će se služiti kupus i lovački gulaš kuvani u zemljanim loncima, kuvano vino i kuvana rakija, čaj i kafa.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta PressOnline

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži