Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti KONCERT KLAVIRSKOG DUA FLOREUS
 
 

KONCERT KLAVIRSKOG DUA FLOREUS

Umetnički savet Univerzitetske galerije Vas poziva na K O N C E R T KLAVIRSKOG DUA FLOREUS Sanja Lukovac & Andrea Der 29. maj 2018. godine (utorak) u 19,00 časova Univerzitetska galerija.

 

Program: Mocart, Debisi, Rahmanjinov, Pjacola. Pijanistkinje Sanja Lukovac i Andrea Der nastupaju zajedno kao duo FLOREUS od 2010. godine. Pohađajući brojne majstorske kurseve ostvarile su saradnju sa eminentnim klavirskim pedagozima među kojima su Arbo Valdma, Rita Kinka, Jurij Kot, Lidija Bizjak. Interesovanje ovih pijanistkinja ka kamernom stvaralaštvu, odnosno konkretno području klavirskog dua, oslikava se i kroz završene specijalističke studije na katedri za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Dejana Subotića, nakon čega su sa maksimalnim brojem bodova upisale i doktorske studije.

Od osnivanja duo FLOREUS je redovni učesnik brojnih muzičkih manifestacija. Celovečernje koncerte duo FLOREUS održao je u gradovima širom Srbije, nastupajući u nekim od najznačajnijih koncertnih dvorana kao što su Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u Beogradu i Sinagoga u Novom Sadu. Značajno je istaći i niz celovečernjih koncerata koje su ostvarile u saradnji sa perkusionistima, interpretirajući muziku napisanu za ovaj interesantni kamerni ansambl koji čine dva klavira i perkusije.

Duo FLOREUS na repertoaru ima značajan broj dela originalno pisanih za dva klavira kao i za klavir četvororučno. Podjednako negujući sve stilove, od baroka do savremene muzike, na njihovom repertoaru nalazi se veliki broj veoma značajnijih dela namenjenih medijumu klavirskog dua. Takođe, osim originalnih dela, sastavni deo njihovog koncertnog repertoara često su i veoma zanimljivi aranžmani za dva klavira ili klavir četvororučno popularnih muzičkih dela orkestarske ili solističke literature.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži