Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Duo Stojanović u Univerzitetskoj galeriji
 
 

Duo Stojanović u Univerzitetskoj galeriji

Umetnička muzika srpskih autora za violončelo i klavir Duo Stojanović u četvrtak, 1. marta 2018. godine u Univerzitetskoj galeriji sa početkom od 19:00 časova (Ulica slobode b.b. Kragujevac). Duo Stojanović – čine Dušan Stojanović, violončelo i Radmila Stojanović, klavir. Svoj prvi nastup kao duo su zabeležili još 1989. godine u Kulturnom centru Beograda i od tada neprekidno nastupaju na koncertnim podijumima.

 

Od značajnijih aktivnosti kao duo izdvajaju brojne koncerte u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, u inostranstvu (Švajcarska), nastupe na međunarodnom festivalu Čelo fest u Beogradu, humanitarne koncerte za decu sa posebnim potrebama, za nastradale od poplave u Srbiji... Ostvarili su saradnju sa brojnim centrima za kulturu u Srbiji, saradnju sa SOKOJ-em (organizacijom muzičkih autora Srbije), kao i saradnju sa Sekretarijatom za kulturu Beograda na nekoliko projekata.

Nastupili su u okviru svetske izložbe EXPO 2015, u Milanu (Italija), u oktobru 2015. Snimili su dva CD-a, prvi sa delima francuskih kompozitora Kloda Debisija i Gabrijela Forea i drugi sa delima srpskih kompozitora za violončelo i klavir kao živi snimak koncerta na Čelo festu.

This content has been locked. You can no longer post any comment.