Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Veliki prolećni koncert - VIS Limunada
 
 

Veliki prolećni koncert - VIS Limunada

VIS Limunada i KC UMMUS pozivaju vas na veliki prolećni koncert u subotu 15. aprila 2017. godine. Ovom prilikom VIS Limunada će Kagujevačkoj publici predstaviti numere sa svog debi albuma pod nazivom “Limunada”, ali i mnoge druge stare i nove hitove. Vokalno instrumentalni sastav (VIS) Limunada je muzički ansambl koji stvara i izvodi savremenu muziku inspirisanu međunarodnom popularnom kulturom pedesetih i šezdesetih godina dvadesetog veka.

 

Nastupima oživljava duh ovog uzbudljivog perioda kroz specifičnu prizmu jugoslovenske popularne kulture. VIS Limunada izvodi savremene interpretacije šlagera, festivalskih numera, ranih rok i bit hitova, kao i sopstvene autorske numere. Svojim nastupima donosi atmosferu evropskih festivala i rivijera, koji su ovekovečeni filmovima poput Felinijevog "La Dolce Vita" (1960) i "Ljubav i moda" (1961) reditelja Ljubomira Radičevića.

Prvim albumom pod nazivom “Limunada”, privukli su veliku pažnju javnosti pre svega sa nekoliko autorskih numera (Rame uz rame; Pleši, pleši; Ja znam da znaš; Zbogom ljubavi), koje su upotpunili i video spotovi. Pored autorskih numera album “Limunada” čine i originalni prepevi za neke od klasika ranog rokenrola, bita i soula po kojima je VIS Limunada prepoznatljiva.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži