Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti PRED 5.000 FANOVA: Slayer rasturio Arenu
 
 

PRED 5.000 FANOVA: Slayer rasturio Arenu


Koncert je pred pet hiljada gledalaca otvoren naslovnom pesmom sa aktuelnog albuma "World Painted Blood", a zatim su se ređali hitovi "Hallowed Point", "Disciple" i "Seasons in the Abyss", da bi regularni deo koncerta bio završen sa "Raining Blood"

Jedan od najznačajnijih hevi metal bendova današnjice “Slayer” održao je večeras koncert u Beogradu u Kombank Areni pred oko pet hiljada svojih obožavalaca. Bend je po prvi put nastupio u ovom prostoru, a kao predgrupa je nastupio bend “Newsted”, bivšeg basiste “Metallice” – Jason Newsteda.
Koncert je otvoren naslovnom pesmom sa aktuelnog albuma “World Painted Blood”, a zatim su se ređali hitovi “Hallowed Point”, “Disciple” i “Seasons in the Abyss”, da bi regularni deo koncerta bio završen sa “Raining Blood”. Usledilo je povlačenje, a onda ubitačni bis, “South of Heaven”, dok je za sam kraj ostavljena “Angel of Death”.
Iako su prisutni vrištali i tražili još, to je bio kraj, pa je većina prisutnih kao jedinu zamerku koncertu uzela njegovo trajanje.

Koncert je održan u okviru promocije albuma “Worl painted blood”, a pored Beograda, “Slayer” je svirao i sviraće u nekoliko desetina gradova širom sveta.

Podsetimo, ovaj koncert je bio pod znakom pitanja zbog smrti gitariste benda Jeff Hannemana pre nekoliko meseci, ali su njegove kolege iz benda odlučile da ipak održe celu turneju, mada su praktično svi koncerti na njoj bili posvećeni njemu.
Od samog početka, 1981. godine kada su nastali, muzika Slayera odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije, koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.
Izvor:Telegraf

This content has been locked. You can no longer post any comment.